Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Λεμονοτάρτα

Λεμονοτάρτα

Ξινήηηη....!!! Έχεις φάει τάρτα χωρίς ίχνος βούτυρου και ζάχαρης;; Ήρθε η ώρα να τη δοκιμάσεις!! Αυτή η λεμονοτάρτα πληροί και τα δύο παραπάνω χαρακτηριστικά!! Και για να μην ξεχνιόμαστε είναι και λιγουλάκι ξινή!!🍋🍋🍋 Εξάλλου το λεμόνι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C, φλαβονοειδή, φώσφορο, κάλιο και πεπτικά έλαια!! Επίσης κάτι πολύ σημαντικό, ρυθμίζει και το ph του σώματός μας!! Όλα αυτά δεν τα λέω εγώ.. αλλά η επιστήμη!! Εγώ αυτό που μπορώ να πω είναι τα υλικά της συνταγής!!

Υλικά
Βάση: 175 γραμ. Μπισκότα πολυδημητριακά 
χωρίς ζάχαρη
2 κ.σ ταχίνι
Κρέμα: 1 κουτί τενεκεδένιο κρέμα καρύδας
Χυμό από 2 λεμόνια
3 κσ σκόνη αγαύης ( μπορείς να βάλεις μέλι 
ή στέβια ή κάποιο άλλο γλυκαντικό)
1κ.γ αγάρ αγάρ
2 βανίλιες

Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα αλέθουμε, στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με το ταχίνι. Όταν ομογενοποιηθούν παίρνουμε ένα μικρό τσέρκι, στρώνουμε τη βάση και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε τη βάση να κρυώσει πριν ρίξουμε την κρέμα.
Για την κρέμα, βάζουμε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μια βράση το μείγμα. Δεν θα πήξει πολύ κατά το βρασμό, αλλά αφού βάλετε την κρέμα πάνω από τη βάση και την αφήσετε για λίγη ώρα. Αυτή την ιδιότητα την προσφέρει το αγάρ αγάρ.
Τοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο και το αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το απολαύσουμε χωρίς ενοχές!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου