Αλμυρά muffins
Δεν πειραματίζομαι πολύ συχνά με αλμυρές γεύσεις, αλλά αυτή η δοκιμή στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία γι' αυτό θέλω να τη μοιραστώ μαζί σας. Τρώγονται πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ χωρίς τύψεις κι ενοχές!! Από μικρούς και μεγάλους!!😆😂
Υλικά
150γρ. βρώμη
100γρ. νιφάδες φαγόπυρο
1 γιαούρτι πρόβειο 2% (220γρ)
1 αβοκάντο
1 κ.γ σόδα
1 κ.γ μπέικιν
150 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
1 αυγό
πιπέρι, ρίγανη
προαιρετικά: 1κ.γ σκόνη από βασιλομανίταρο
λιαστές ντομάτες, ελιές
Βάζουμε στο μπλέντερ τη βρώμη και το φαγόπυρο και τα αλέθουμε μέχρι να πάρουν τη μορφή αλευριού. Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη σόδα, το μπέικιν και το αβοκάντο και τα ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ το αυγό αφού το έχουμε χτυπήσει με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε σιγά σιγά το τριμμένο τυρί τα άλευρα τη ρίγανη και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σ' αυτή τη φάση αν θέλουμε προσθέτουμε τη σκόνη μανιταριού και ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και ελιές. Η δόση αυτή βγάζει γύρω στα 11 με 12 muffins.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου