Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Κέικ κολοκύθας

Κέικ κολοκύθας

Από τότε που έμαθα τα οφέλη της κολοκύθας, δεν μπορώ να ξεκολλήσω. Αυτό συνδυάζεται και με το γεγονός πως λατρεύω τη γεύση της. Πιστεύω πως είναι ένα από τα υλικά που μπορείς να πειραματιστείς και σε αλμυρές, αλλά και σε γλυκές συνταγές. Άρα μπείτε στην κουζίνα παρέα με τους μικρούς σεφ και ξεκινήστε!!! Αυτό το υγιείνο και πανεύκολο κέικ νομίζω πως είναι το ιδανικό ξεκίνημα. Και επειδή μου αρέσει να μαθαίνουμε και τα οφέλη κάθε υλικού που χρησιμοποιούμε, ορίστε κάποια οφέλη από τα δύο βασικά υλικά της συνταγής. 
 
                                                                          

Κολοκύθα
Πλούσια σε κάλιο, ασβέστιο, χαλκό και φώσφορο. Είναι πολύ καλή πηγή βιταμινών A,C,E και έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. 

Βρώμη
Δημητριακό πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Πλούσιο σε σίδηρο, μαγγάνιο, ασβέστιο και φυτικές ίνες. Βοηθάει στο καρδιαγγειακό και πεπτικό σύστημα.
Υλικά                                                                                          

1 φλυτζάνα πουρέ κολοκύθας
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 αυγό
1/2 φλ. γάλα αμυγδάλου
1 1/2 φλ. αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλ βρώμη
3 κ.σ μέλι
1 κ.γ κανέλα
1 κ.γ τζίντζερ
1 βανίλια
1 κ,γ σόδα
1/3 φλ σταφίδες
1/3 φλ. καρύδια

                                                                                             
Εκτέλεση
Ψήνουμε την κολοκύθα στο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσει. Όταν έχει μαλακώσει τη βγάζουμε και την πολτοποιούμε μέχρι να γίνει σαν πουρές. Στη συνέχεια προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ την κολοκύθα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε σε αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 55 λεπτά. 
                                                                                

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου