Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Ωμοφαγικά μάφινς μπανάνας

 Ωμοφαγικά μάφινς μπανάνας

Είναι η στιγμή που θέλεις κάτι να μασουλήσεις. Είναι η στιγμή που θέλεις να δώσεις κάτι υγιεινό στον "μικρό σου σεφ", που μπορείτε να το φτιάξετε και παρέα γιατί η χαρά της δημιουργίας δεν περιγράφεται!! Ανοίγει και την όρεξη αυτή χαρά, διαπίστωση από τα μικρά σεφάκια στο σχολείο 😁😁😁.  

Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν αυτά τα ωμοφαγικά μαφινάκια!! Τα οποία εκτός από πανεύκολα, είναι και γεμάτα θρέψη!!!

Μπανάνα

Η μπανάνα είναι πλούσια σε κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, χαλκό, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και βιταμίνη Β6. Βοηθάει στην πέψη και την υγεία της καρδιάς. Περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και αποτελεί ιδανικό σνακ πριν την προπόνηση. 

Φαγόπυρο

Το φαγόπυρο είναι ένα ψευδοδημητριακό πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες και μπορεί να καταναλωθεί από ανθρώπους που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και βιταμίνες. Μειώνει την αρτηριακή πίεση και μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του διαβήτη. Βελτιώνει την υγεία του πεπτικού συστήματος, της καρδιάς και διευκολύνει την πέψη.

Λιναρόσπορος

Ο λιναρόσπορος είναι καρπός ενός φυτού με το όνομα Linum. Είναι πλούσιο σε Ω3 λιπαρά οξέα και έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, φώσφορο και χαλκό και είναι επίσης πολύ καλή πηγή φυτικών ινών. Βοηθάει στη μείωση της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης. Βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και έχει αντικαρκινική δράση. 



Υλικά

3 μικρές ώριμες μπανάνες

4 κ.σ νιφάδες φαγόπυρο

4 κ.σ νιφάδες βρώμης

2 κ.σ αλεσμένο λιναρόσπορο

3 κ.σ ταχίνι ολικής

2 κ.σ αλεύρι αμυγδάλου

2 κ.σ αλεύρι καρύδας

κανέλα

τζίντζερ


Εκτέλεση

Λιώνουμε  σε ένα μπολ τις μπανάνες με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Όταν γίνει ένα ομοιογενές μείγμα βάζουμε το μείγμα σε φορμάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον. Καλή απόλαυση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου